top of page
Search

Malo detalja o DTF štampi

Izrada personalizovanih majica, dukseva i drugih predmeta nikada nije bila lakša. Zahvaljujući napretku u tehnologiji, postoji veliki izbor opcija za štampanje, uključujući DTF štampu i sublimaciju. U ovom članku ćemo istražiti ove procese štampe i kako oni funkcionišu za stvaranje personalizovanih majica, dukseva, šolja i drugih predmeta.

Kako stvoriti personalizovane majice i dukseve sa DTF štampom

DTF (direct to film) štampa je tehnologija štampanja koja se koristi za direktno štampanje na foliju koja se zatim prenosi na tkaninu. Ova tehnologija koristi digitalne štampače i specijalnu foliju koja je dizajnirana za DTF štampu. Ovaj proces je sličan DTG (direct to garment) štampi, ali je DTF proces brži i jednostavniji.

Koraci za stvaranje personalizovane majice ili dukseva sa DTF štampom su sljedeći:

  1. Dizajniranje: Prvi korak u procesu stvaranja personalizovane majice ili dukseva je dizajniranje. Postoje različiti alati za dizajniranje, uključujući online alate, aplikacije i softver. Kada dizajnirate svoj dizajn, važno je da se pridržavate određenih specifikacija za DTF štampu kako biste osigurali kvalitetan rezultat.

  2. Priprema folije: Nakon što ste dizajnirali svoj dizajn, slijedi priprema folije. Folija se priprema u digitalnom štampaču koji koristi DTF tehnologiju. Kada se folija odštampa, ona se može izrezati na određenu veličinu i oblik.

  3. Priprema tkanine: Tkanina se priprema za DTF štampu tako što se prvo prekrije bijelim slojem koji će služiti kao podloga za štampu. Tkanina se zatim stavlja na radni stol, a folija se postavlja na vrh tkanine.

  4. Štampanje: Kada je folija postavljena na tkaninu, slijedi štampanje. Digitalni štampač koristi DTF tehnologiju za štampanje na foliji, a boje se prenose na tkaninu. Nakon što se štampa završi, folija se uklanja, a tkanina se postavlja u pećnicu kako bi se boje učvrstile.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Šta je DTF štampa

Sa DTF štampom ostvaruje se jedinstven izgled kako na svetlom tako i tamnom 100% pamuku, poliesteru, mešavini 50/50, spandeksu, teksasu sa elastinom, tehničkim platnima, biorazgradivim materijalima .

Comments


bottom of page